Lijst toegelaten groenten


Niet toegelaten  Beperkt toegelaten Toegelaten groenten 
groenten groenten  
Aardappel Aubergine Andijvie
Artisjok Bloemkool Asperge
Doperwt Brocolli Bieslook
Flageolet Champignion Bleekselderij
Groene selder Groene kool Chinese kool
Kikkererwt Koolrabi Courgette
Knoflook Paardenbloem Komkommer
Knolselder Paprika ( rood ) Paprika (groen)
Linzen Prei Paeterselie
Pastinaak Raap Postelein  
Pompoen Prinsessenboon Radijs  
Rode biet Tomaat Rode Kool  
Rode bonen Rammenas Sla  
Sojaboon Witte kool Snijbiet  
Schorseneer Sojascheuten Snijboon  
Spruit Rabarber Spinazie  
Suikermais Tuinkers    
Ui Veldsla    
Witte boon Venkel    
Wortel Waterkers    
Witloof      
       
       
       
       
       
       


 


 



Mogelijke bereidingswijzen van de toegelaten groenten :


De toegelaten groenten mogen op verschillende manieren klaargemaakt worden:
-    Verwerkt in een salade
-    In papillot
-    Gestoomd, gekookt, gestoofd zonder vetstof
-    Natuur


 


 Op smaak brengen met:


-   Zout ( Grof zeezout ), peper
-   Kruiden, aromaten
-   Ui en knoflook als specerij
-   Citroensap
-   Sojasaus zonder suiker
-   Azijn ( geen Balsamico )
-   Mosterd ( 2 koffielepels per dag ) Olijfolie ( eerste koude persing )
-   Koolzaadolie, zonnebloemolie